Vergaderen in een ontspannen sfeer: vergaderen op het strand

Vergaderen en vergaderen aan het strand

Veel mensen denken bij vergaderen aan een muf en saai kantoor waar enkele mensen in pak bijeen zitten en zich suf discussiëren over zaken waar het moet over gaan. Niets is echter minder waar. De hedendaagse technieken, manieren en relaties onder collega's zijn intussen zo veranderd dat vergaderen inmiddels in de meest ontspannen sferen kan gebeuren. Bijvoorbeeld tijdens een etentje op restaurant, met een drankje op een terras. Of waarom niet met cocktail op het strand? Vergaderen op het strand kan in ontspannen sferen. Er zijn vele clubs die terrassen op het strand uitzetten. Mits de nodige vergunning of toelating kan je van de vergadering ook perfect een barbecue maken. Met een lekker stukje vlees en een fris drankje erbij kan de vergadering al snel op een veel vlottere manier verlopen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Strandrestaurant our Seaside

Voordelen en nadelen van vergaderen aan het strand

De mensen van het bedrijf waarmee vergadert wordt, hetzij personeel van een eigen bedrijf, hetzij het personeel van een partner, zijn nog eens in de buitenlucht. Ten slotte zitten vele van die mensen vaak binnen in hun kantoor, soms zelfs op de mooie dagen. Een dergelijke meeting organiseren met vergadering op het strand is hiervoor een ideale oplossing. Bovendien kan in zo'n ontspannen sfeer vaak meer worden gezegd dan dan binnen de vier muren van een bedrijf en als de sfeer losser is zullen ook de werknemers en dus de ideeën en inspraken veel socialer worden. Nog een voordeel is dat er op het strand niet meteen kosten verbonden zijn aan de locatie. Waar men voor een vergaderruimte al snel een hoop geld moet betalen is dat op een strand niet het geval. Een nadeel van vergaderen op het strand is vooral van praktische aard. Waar in een kantoor meestal alles voorhanden is zal er op het strand niet veel aanwezig zijn, denk hierbij aan een bureau of tafel, stoelen, digitale machines zoals computers, printerapparaten, ... Ook een internetverbinding is op het strand niet meteen voorhanden. Of dit nu een groot nadeel is valt nog te bezien natuurlijk want mits een goede voorbereiding en als het nodige wordt meegebracht kan zo'n vergadering op het strand vlot en efficiënt verlopen.

Tot slot

Veel bedrijven beginnen steeds meer met flexibele werkuren en werkplekken. Van thuis uit werken is dan ook een fenomeen wat al enkele jaren in de lift zit en waar steeds meer bedrijven gebruik van maken. Zomers zien we ook steeds vaker vergaderingen buiten plaats vinden bijvoorbeeld in het park of op een terras. Wordt vergaderen op het strand weer een nieuwe trend? De tijd zal het uitwijzen.


Delen