Uitgaan in Zuid-Limburg: in een kroeg in Maastricht

Zuid-Limburg: het nachtleven in Maastricht (kroeg, café)

Vandaag wil ik jullie wat vertellen over het uitgaansleven in Zuid-Limburg. Ik woon zelf al een aantal jaren in Maastricht en ik vind het één van de mooiste en gezelligste steden van Nederland. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen waar de mensen nogal bekend staan om hun nuchterheid. Hoe anders is dat in het zuiden waar lachen, gieren en brullen de boventoon voert. Vooral de verschillende cafés en kroegen in Maastricht spreken mij erg aan en ik heb daar dus ook meerdere avonden met veel plezier doorgebracht. Zuid-Limburg is natuurlijk meer dan alleen Maastricht maar iedereen zal het er mee eens zijn dat Maastricht toch wel het centrum van deze regio is. Hier gebeurt het allemaal.


Uitgaan in Maastricht

In Maastricht zijn er meer dan 150 cafés en barretjes te vinden. Deze bevinden zich vooral in het centrum maar ook in de buitenwijken kun je tot in de late uurtjes nog gezellig wat drinken. Maastricht heeft ook zijn eigen universiteit genaamd Maastricht University. Dit brengt veel studenten uit voornamelijk Vlaanderen na de stad om er te gaan studeren. Hierdoor zijn de kroegen ook open tot 6 uur in de ochtend. De gemiddelde prijs voor een biertje ligt in Maastricht op 2 euro 50 en voor een wijntje is dit 2 euro 70.


Kroeg in Maastricht

Een gemiddelde kroeg in Maastricht biedt plaats aan ongeveer 100 gasten. Dit heb ik persoonlijk als zeer fijn ervaren omdat je met 100 gasten nog in staat bent om elkaar te verstaan. Natuurlijk zijn er ook muziekevenementen en dance-festivals waar je niet meer met elkaar kunt praten en alleen maar van de muziek hoeft te genieten. Veel kroegen in Maastricht hebben ook een traditionele naam in het lokale dialect dat ze in Maastricht spreken. Zoals café De Karkol, café Falstaff of De Feestfebrik. Ook zijn er in Maastricht meerdere homocafés te vinden. 


Carnaval in Maastricht

Als je rond carnaval in Maastricht bent dan zul je zien dat de kroegen nog drukker zijn dan normaal. Bijna alle cafés en kroegen in Limburg doen op één of andere manier mee aan carnaval. Tijdens deze dagen, waarin Maastricht wordt omgedoopt tot Mestreech, geven veel kroegen speciale carnavalskortingen aan hun klanten. Het is dus ook zeker de moeite waard om tijdens Carnaval één van de vele kroegen in Maastricht op te zoeken. Samenvattend, Maastricht is een bruisende stad met ontzettend veel leuke kroegjes en cafés. Er is altijd wel wat te doen en de openingstijden zijn zo ruim dat je op elk gewenst moment een feestje kan bouwen in deze mooie stad aan de Maas.

Benieuwd naar een leuke bar in hartje Maastricht? Bezoek dan eens Cafe van Bommel!


Delen